Kiertoilmatakat ja kaminat:

  • Austroflamm
  • Brunner

Kiertoilmatakat ja kaminat lämmittää huoneilmaa. Takka ottaa alaosasta
viileää huoneilmaa ja puhaltaa yläosasta lämmintä ilmaa huoneeseen. Mallistostamme löytyvät myös kiertoilma- / varaavat takat.

Kiertoilmatakkojen teho on säädettävissä.
Kiertoilmatakka ja kamiina tarjoaa lämpöä juuri silloin kun sitä tarvitaan.

Kiertoilmatakat ja kamiinat levittää lämmön nopeasti ja tasaisesti isoonkin tilaan. Kiertoilmatakalla lämmitettäessä lämpöä ei tarvitse odottaa, vaan takka levittää lämpöä jopa jo muutaman minuutin jälkeen. Kaasutiiviiden luukkujen puhdas palo -järjestelmän johdosta kiertoilmatakan on mahdollista säätää tuottamaan pienenkin määrän lämpöä niin, että takan tunnelmasta on mahdollista nauttia mahdollisimman pitkään.

Kiertoilmatakoissa on puhdas palotekniikka.
Lisäksi kiertoilmatakassa pienhiukkaspäästöt ovat minimaaliset.

Kiertoilmatakka ja kamiina luovuttaa lämpöä tehokkaammin ja levittää lämmön isommalle alueelle. Kiertoilmatakka ja kamiina on myös oikea valinta, jos halutaan asentaa takka vahvistamattoman lattian päälle. Keveytensä ansiosta kieroilmatakat voidaan usein asentaa suoraan perustamattoman lattian päälle.

TAKKASYDÄN

MIKÄ ON TAKKASYDÄN?

Takkasydän on tulisijan lämpöä tuottava sydän, jonka ympärille rakennetaan räätälöity kuori.

Takkasydän lämmittää kiertoilmamenetelmällä. Takan ulkokuoren ja takkasydämen väliin jätetään ohjeiden mukainen ilmarako.

Takkasydän imee alhaalta huoneilmaa takkaan, jolloin ilma lämpenee ja painovoimaisesti palautuu yläritilöistä huonetilaan. Takkasydän luovuttaa synnyttämänsä lämmön heti huonetilaan.

Kiertoilma takkojemme Hyötysuhde eli takan luovuttaman energian ja poltettavien puiden sisältämän energian suhde on 80-82 % ja pienhiukkaspäästöt minimaaliset.

 

VARAAVAT TAKAT

Varaavan takan toiminta perustuu savukaasuilla lämmitettävään massaan. Varaavat takat voidaan valmistaa useista eri materiaaleista. Varaavaa takkaa valittaessa materiaalivalinta on tärkeä. Markkinoilta löytyy vuolukivitakkoja, tiilitakkoja sekä valuelementtitakkoja. Materiaalit vaikuttavat siihen kuinka nopeasti takka luovuttaa lämpönsä huonetilaan. Lämpömaksiinia ja Heat Memory lämpölevyjä käytetään Brunner ja Austroflamm kiertoilma-/ varaavissa takoissa jotka luovuttaa lämmön  hitaimmin. Pitkä lämmönluovutusaika takaa tasaisen ja mukavan lämmityksen.
Brunnerin varaavat takat on tehty kokonaan Brunnerin omilla varaavilla massoilla.

Sopivaa varaavaa takkaa valitessa kannattaa muistaa se, että mihin takka halutaan sijoittaa, kuinka paljon sitä käytetään ja kuinka suurta tilaa takan on tarkoitus lämmittää. Materiaalivalinnat taas vaikuttavat sekä sisustukseen että toiminnallisuuteen.

Varaavien takkojemme Hyötysuhde eli takan luovuttaman energian ja poltettavien puiden sisältämän energian suhde on 80-85 % ja pienhiukkaspäästöt minimaaliset.

Varaavissa takoissa on eroja: moderni, varaava takka on helppokäyttöisin ja energiatehokkain sekä helpointa pitää puhtaana modernin palotekniikan ansiosta. Ota nämä asiat huomioo,n kun haaveissasi on juuri sinulle täydellinen varaava takka.

Kaasutakat

Kaasutakat tarjoaa kattavan valikoiman moderneja kaasutakkoja. Kaasutakka sopii hyvin julkiseen tilaan, mutta myös isompiin yksityisasuntoihin jossa käyttäjällä ei ole mahdollisuutta tai halua varastoida puita. Kaasutakan isoimpana etuna on helppokäyttöisyys.
Barbas & Belfires on johtava eurooppalainen kaasutakkojen valmistaja.

Official website

Hormit ja savupiippu

Tärkeä osa takan hankintaa on savuhormi, joillekin tutummin savupiippu.
Savuhormi on huomioitava suunnitelmissa hyvissä ajoin.
Savupiippu– ja hormivaihtoehtoja ovat teräs-, harkko- ja tiilihormit.
Toimimme maahantuojana SCC-hohkakivipiipuille.
Toimimme jälleenmyyjänä JT-metallipiipuille.

Savupiiput ja hormipaketit

Teräshormin asennus on nopeaa ja helppoa, se ei myöskään tarvitse lattianvahvistusta kevyen painonsa ansiosta.
JT-metallipiipuissa löytyy viisi eri putkikokoa ( 125, 150, 175, 200 ja 250mm ).

Harkkohormi on suosittu erityisesti uudisrakentamisessa, SCC-hohkakivihormit ovat nopeita asentaa ja niille myönnetään pitkä 30 vuoden takuu.
SCC-hohkakivihormissa löytyy kaksi eri putkikokoa ( 150mm ja 200mm ).

Verkkokaupastamme on mahdollista tilata hohkakivi hormeja. Olemme laskeneet kaikki savuhormimme valmiiksi paketeiksi, ilmoitat vain talon kerrosmäärän me huolehdimme lopusta.

Myyntipisteissämme ammattitaitoiset myyjämme auttavat teitä oikean hormin valinnassa.
Katso kaikki savupiiput ja hormivalikoimat alta

www.scc.piiput.fi